Dovanų idėjos: TOP 10 populiariausių kvepalų JAI ir JAM

Dovana antrai pusei dažnai sukelia nemažai streso - norisi padovanoti kažką itin asmeniško, įsimintino ir, žinoma, reikalingo. Geriausių dovanų idėjos dažniausiai slypi ritualuose, kurie mus supa kasdien. Kvepalai gali tapti geriausiu ir mažiausiai rizikingu dovanos pasirinkimu, jeigu tik dėmesingai juos parinksime, suteikiant galimybę aromatui atskleisti asmenybės tipą.

Prabangūs aromatai nebūtinai turi kainuoti daug - galima pasirinkti ir kokybiškus jų atitikmenis. Juose žinomiausi prekių ženklų kvapai atsiskleidžia vis naujomis spalvomis. Ką dovanoti JAI, JAM, o gal net abiems? TOP aromatų pasirinkimai ir dovanų idėjos - sąraše žemiau.

 

Dovanos vyrams - stiprių kvapų penketukas

 

Medienos aromatai jau nuo seno dominuoja vyriškų kvepalų rinkoje - jie yra tarsi valdžios ir sėkmės simbolis. Populiariausi vyriški kvepalai visuomet vadinami stipriais.

Kai dovana renkama labai gerai pažįstamam žmogui, galima ieškoti ryškesnių, drąsesnių aromatų. Norint išrinkti tinkamiausius kvepalus, rekomenduojama dėmesį atkreipti ne tik į pagrindines natas, bet ir papildomas, kurios dažnai iš karto nejaučiamos, o pradeda skleistis palaipsniui.

Pirmasis dovanos vyrams pasirinkimas - “Paco Rabanne Invictus” arabiška versijaCyrus the great. Pagrindinėse natose jaučiama ambra, mediena, ąžuolo samanos ir pačiuliai, vidurinėse - greipfrutai, jūros natos bei mandarinai. Palaipsniui atsiskleidžia ir kiek netikėta laurų bei jazminų kompozicija.

Antrasis kvapas tinkantis stipriems vyrams - “Creed Aventus” arabiška versija  Musculin Leather. Tai puikus muskuso, samanų, vanilės bei ambros derinys. Šie kvepalai gerokai gaivesni už pirmuosius, nes viršutinėse natose dominuoja bergamotės, juodieji serbentai bei obuoliai.

Nuostabia dovana vyrui gali tapti ir pagal “Creed Green Irish Tweed” sukurti kvepalai “Night Club Irish Green”. Klasikiniai medienos ir gėlių kvepalai jau ne vienerius metus yra vieni populiariausių pasirinkimų ir kasdieniniam naudojimui, ir šventiniuose deriniuose. Gaivumo suteikia pagrindinėse natose atsidūrę citrusų aromatai, vilkdagis ir verbena. Egipto vetiverijos, našlaitės ir laukinis bazilikas suteikia netikėtumo jausmą.

“Dior Sauvage Elixir” arabiška versija “Saviour Elixir” - vienas aštresnių pasirinkimų, kuris puikiai pabrėžia asmenybės stiprumą. Būtent todėl šis parfumuotas vanduo tiks ne kiekvienam, o tik itin savimi pasitikintiems vyrams. Medienos, tabako kompozicija harmoningai sujungta su laukinių levandų bei greipfruktų natomis tikrai nepaliks abejingų.

Paskutinis, bet tikrai ne prasčiausias, penketuke - “The King crown” sukurti pagal “Dolce & Gabbana King” kvepalus. Netikėtas raudonojo apelsino ir Italijos citrinų derinys išsiskiria gaivumu ir tonizuojančiu poveikiu. Kedro prieskonis tarsi pasunkina ir sustirpina kvapą.

Klasikinių kvapų kompozicijų derinys su neįprastais, moderniais aromatais sukuria nepamirštamus vyriškus kvepalus - tad nereikia baimintis išbandyti ką nors nauja. Ypač per šventes.

Populiariausi kvepalai moterims - penketukas išrankiausioms damoms

 

Moteriški kvepalai privalo pasižymėti subtilumu ir elegancija. Antraip, rizikuojama atrodyti netvarkingai ir pigiai. Dovanojant kvepalus, verta pirmenybę teikti klasikiniams deriniams.

Vienas jų - pagal “Bvlgari Jasmin Noir” sukurta versija “Jasmin Noir”. Vyraujantis jazminų aromatas dvelkia moteriškumu, o paslaptingumo suteikia medienos ir pačiulių natos, atsiskleidžiančios ne iš karto.

Antrasis pasirinkimas - “Victoria's Secret Bombshell Intense” arabiška versija “Rose Seduction Secret Temptation”. Vanilės, gėlių ir vyšnios natos suteikia ypatingo švelnumo ir sukuria romantikos pojūtį. Rytietiško atspalvio suteikia šalavijas bei muskusas.

Mėgstančioms vanilę, taip pat patiks ir pagal “Lancome La Nuit Tresor A La Folie” sukurti “Nuit De Folie”. Raudonieji serbentai, bergamotė, rožė ir bijūnai tik sustiprina šį aromatą.

Dovanos moterims netasiejamos nuo jausmingumo, tad “Casamorati Bouquet Ideale XERJOFF” arabiška versija “PRIMAZATI Prima Bouquet” idealus pasirinkimas. Tai gėlių ir rytietiškų natų kompozicija. Vanilė, cinamonas, kašmyras, papirusas, tabako gėlės, muskato riešutas, muskusas - tai tik dalis šio įstabaus kvapo.

Puikia dovana draugei taps pagal “Initio Atomic Rose” sukurti “Aroma Rose” kvepalai: bergamotės kvapas susimaišęs su aštriomis rožinių pipirų natomis sukuria neįtikėtina prabangos pojūtį. Išskirtinis ir šių kvepalų buteliukas - užteks tik užklijuoti kaspinėlį ir jis taps stilinga dovana.

Ką dovanoti poroms? Unisex kvepalų penketukas


Kvepalai laikomi viena asmeniškiausių dovanų - juk gautas kvapas tampa kasdienių ritualų dalimi. Unisex tipo kvepalai, tinkantys ir vyrams, ir moterims, gali tapti pačiu geriausių sprendimu ieškant, ką dovanoti poroms.

Pirmoje pasirinkimų vietoje turėtų atsidurti “Tom Ford Ombre Leather” arabiška versija “Cuir Leather”. Juose dominuoja tradiciniai natūralios odos aromatai, papildyti vilkdalgiu bei rainele. Nors kvapas iš pradžių gali atrodyti kiek grubokai, tačiau iš tiesų jis skleidžiasi itin švelniai.

Populiarumo viršūnėje atsiduria ir pagal “Tom Ford Bitter Peach” sukurtas kvapas “Intense Peach”. Tai saldaus persiko, raudono apelsino, karčių žolelių pelyno ir labdanumo natų bei pačiulių ir sandalmedžio pagrindo derinys.

Tarp populiariausių unisex kvepalų visuomet minimi ir garsieji “Initio Musk Therapy”. Pagal juos sukurti kvepalai “Aroma Therapy” pasižymi citrusų, muskuso, vaisių bei gėlių kompozicija, kuri patiks net ir išrankiausiems. Šis kvapas priklauso nišiniams kvepalams, todėl juos dažniausiai renkasi itin stiprios asmenybės.

“Gumin Tiziana Terenzi” arabiška versija “Pur Elegance” patiks ieškantiems skirtingai besiskleidžiančių kvepalų - visų pirma užuodžiami citrusai, po to jaučiamas saldumas, vaisiai ir galiausiai sunkesnis medienos kvapas.

Penketuką užbaigia pagal “Initio Oud for Happiness” sukurti kvepalai “Aroma for Happiness” - itin prabangus ir modernus kvapas. Jame maišosi bergamotė, imbieras, kedras, vanilė, muskusas ir įvairios žolelės.


Dovanų paieška nebūtinai turi kelti įtampą - o dovanų idėjos nebūtina ieškoti nepažintuose, neišbandytuose dalykuose. Belieka atsipalaiduoti ir pasirinkti tokius kvepalus, kuriuos pauosčius mintyse atpažintumėte savo artimąjį.